Τείχος - Πύλη

    pili nixtaΤο τείχος του Μεσολογγίου σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Μιχαήλ Κοκκίνη, μετά από εντολή του Μαυροκορδάτου και κατασκευάστηκε από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Η κατασκευή του άρχισε στις 7 Μαρτίου του 1823 και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 1824.

   Το αρχικό τείχος ήταν πολύ μεγαλύτερο σε μήκος από το σημερινό, καλύπτοντας όλη τη βόρεια πλευρά της πόλης, που την συνέδεε με τη στεριά. Με την Έξοδο, το τείχος καταστράφηκε σχεδόν εξολοκλήρου, για να ξαναχτιστεί επί Όθωνος, το 1838 στη μνήμη των Εξοδιτών. Επιβλητική δεσπόζει και η σημερινή Πύλη, η οποία βρίσκεται στη ίδια ακριβώς θέση με την παλιά, ενώ ο βράχος με την επιγραφή «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου» που στέκει δίπλα της, θυμίζει σε κάθε επισκέπτη την ηρωική θυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το Άγαλμα της Ελευθερίας Βυρωνική Εταιρεία »

Μεσολόγγι

Μία πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες, υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους καλοφαγάδες, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας. Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, στο «μικρό αλωνάκι»…

Γραφείο τουριστικής ανάπτυξης
Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Επικοινωνία

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου
Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +26310 25564
  +26310 25564
  Στουρνάρα 5

Social