Μεσολόγγι

Μεσολόγγι (5)

skyphoto  Το Μεσολόγγι, πρωτεύουσα του μεγαλύτερου σε έκταση Νομού της Ελλάδας, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται στην είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, ανάμεσα στις εκβολές δύο ποταμών, του Αχελώου και του Ευήνου. Ο διευρυμένος Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, στον οποίο εντάσσονται η Δημοτικές Ενότητες Αιτωλικού και Οινιάδων, έχει πληθυσμό 40.000 περίπου κατοίκους. Απέχει 245 χλμ. από την Αθήνα, 425 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, 49 χλμ. από την Πάτρα και 35 χλμ από το Αγρίνιο.

 kipos_iroon.jpg  Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου, από τα στρατεύματα του Κιουταχή και του Ομέρ Βρυώνη, ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου 1822 για να λήξει δύο μήνες αργότερα, στις 31 Δεκεμβρίου 1822, με αδυναμία του εχθρού να κυριεύσει την πόλη, έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες.

   Στις 15 Απριλίου 1825 αρχίζει η δεύτερη πολιορκία της πόλης από τον Κιουταχή, με 40.000 στρατό, η οποία τερματίστηκεστις 10 Απριλίου του 1826 με την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου και διακρίνεται σε δύο φάσεις.

Σελίδα 1 από 2

Μεσολόγγι

Μία πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες, υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους καλοφαγάδες, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας. Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, στο «μικρό αλωνάκι»…

Γραφείο τουριστικής ανάπτυξης
Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Επικοινωνία

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου
Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +26310 25564
  +26310 25564
  Στουρνάρα 5

Social