Ιστορικοί Χώροι/Μουσεία

Ιστορικοί Χώροι/Μουσεία (12)

kipos_iroon_3.jpg    Ο Κήπος των Ηρώων βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην οποία κατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

_ΤΡΙΚΟΥΠΗ.JPG   Το Μουσείο Τρικούπη στεγάζεται σε ένα αρχοντικό κτίριο, όπου γεννήθηκε και έζησε ο ιστορικός Σπυρίδων Τρικούπης. Στο ίδιο σπίτι έζησε και ο υιός του, Χαρίλαος, πολιτικός και πολλές φορές Πρωθυπουργός της χώρας μας. Το κτίριο χτίστηκε το 1840 από τους θείους του Χαρ. Τρικούπη, Απόστολο και Θεμιστοκλή και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Παλαμά.

   Το σπίτι δωρίθηκε στον Δήμο Μεσολογγίου από τον απόγονο των Τρικούπηδων, πρώην βουλευτή Κ. Τρικούπη και λειτουργεί ως Μουσείο. Στις αίθουσές του εκτίθενται ενθυμήματα της οικογένειας Τρικούπη, προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφίες.

 

Οδός Τριαντάφυλλου Σπονδή

Τηλ.: 26310 26283

Ωράριο Λειτουργίας:

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

agalma_eleutherias.jpg

    Την είσοδο της πόλης, δίπλα από την Πύλη, κοσμεί το μεγαλοπρεπές Άγαλμα της Ελευθερίας.

   Το άγαλμα, ύψους 5 μέτρων, είναι έργο του Κύπριου γλύπτη Νίκου Κοτζιαμάνη και αποτελεί προσφορά του Δημήτρη και της Ελένης Τάσσιου, δύο Ελλήνων Ομογενών με καταγωγή από την Ευρυτανία, που διαμένουν στην Βόρεια Καρολίνα.

   Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, που αναπαριστά την προσωποποιημένη Ελευθερία, πραγματοποιήθηκαν στις 12 Απριλίου του 2014 από τον τότε Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και τον Πρέσβη της Γαλλίας Jean Loup KUHN-DELFORGE.

   Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο τέχνης που όχι μόνο αναβαθμίζει πολιτιστικά και αισθητικά την είσοδο της πόλης, αλλά υπενθυμίζει σε όλους μας τη σημασία του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας, για την προάσπιση του οποίου έδωσαν τη ζωή τους οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.

 

Σελίδα 1 από 3

Μεσολόγγι

Μία πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες, υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους καλοφαγάδες, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας. Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, στο «μικρό αλωνάκι»…

Γραφείο τουριστικής ανάπτυξης
Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Επικοινωνία

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου
Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +26310 25564
  +26310 25564
  Στουρνάρα 5

Social