Μουσείο Βάσως Κατράκη

_ΚΑΤΡΑΚΗ.JPG   Το καλοκαίρι του 2006, εγκαινιάστηκε στο Νησάκι του Αιτωλικού το "Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη", όπου εκτίθεται μόνιμα το σύνολο του έργου της χαράκτριας Βάσως Κατράκη.

   Το κτήριο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Αιτωλικού και είναι το μοναδικό, αμιγώς χαρακτικής τέχνης, μουσείο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εκεί οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το έργο της πρωτοποριακής, για την εποχή της, Βάσως Κατράκη, η οποία κληροδότησε στην γενέτειρά περίπου τετρακόσια έργα και μήτρες. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται το σύνολο του εργαστηρίου της, η βιβλιοθήκη της, τα αρχεία της και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στον μουσειακό χώρο, τέλος, φιλοξενούνται και έργα άλλων μεγάλων εικαστικών, ενώ έχει διαμορφωθεί καταλλήλως, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και ως Σχολή Χαρακτικής Τέχνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μεσολόγγι

Μία πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες, υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους καλοφαγάδες, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας. Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, στο «μικρό αλωνάκι»…

Γραφείο τουριστικής ανάπτυξης
Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Επικοινωνία

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου
Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +26310 25564
  +26310 25564
  Στουρνάρα 5

Social