Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ

diexodos.jpg   Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", αποτελεί ενεργό κύτταρο πολιτισμού της Δυτικής Ελλάδας, προβάλλοντας τον πολιτισμό του τόπου.

   Στεγάζεται στο ιστορικό σπίτι του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών κατά την ηρωική Έξοδο, στρατηγού Αθανασίου Ραζή-Κότσικα. Φιλοξενεί στους χώρους του μια μόνιμη, μουσειακού χαρακτήρα, συλλογή, η οποία περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια, αρχαία αντικείμενα, σπάνια έγγραφα καθώς και χαρακτικά, γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής. Παράλληλα πραγματοποιεί πάσης φύσεως πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες.

Πολιτιστική Βιβλιοθήκη

   Το 2014 εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά η λειτουργία της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».

   Η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο διατηρητέο κτήριο του 1868, επί της οδού Ράγκου, στο Μεσολόγγι και αποτελεί μία πολύτιμη εστία πολιτισμού, διαθέτοντας 2.000 βιβλία στα «σπλάχνα» της.

   Τα βιβλία που περιλαμβάνει είναι δύο προσανατολισμών. Εκεί μπορεί να βρει κανείς αφενός βιβλία που σχετίζονται με την ιστορία του Μεσολογγίου, αφετέρου βιβλία που αφορούν κάθε μορφή τέχνης: Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική, Αγιογραφία, Φωτογραφία, Μουσική, Χορό, Θέατρο, Κινηματογράφο, Μουσεία, Πινακοθήκες, Καλλιτέχνες, Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση, Περιβάλλον, Αρχαιολογικούς χώρους, Λευκώματα Πόλεων, Τέχνης κ.λπ.

   Στον ίδιο χώρο θα βρει κανείς και τμήμα Πολιτιστικών Αρχείων, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σπάνιων εγγράφων, ενώ στο κτήριο θα λειτουργούν ακόμη και Εικαστικά Εργαστήρια, για όσους έχουν δίψα για καλλιτεχνική δημιουργία.

   Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.diexodos.com.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τετάρτη - Κυριακή 11 -13.00, 8 - 10 μμ
Είσοδος Ελεύθερη

Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 23, Μεσολόγγι

+30 26310 51260 , 6976 643610 και 6944 789702

http://www.diexodos.com.gr/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βυρωνική Εταιρεία Οικία Παλαμά »

Μεσολόγγι

Μία πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες, υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους καλοφαγάδες, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας. Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, στο «μικρό αλωνάκι»…

Γραφείο τουριστικής ανάπτυξης
Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Επικοινωνία

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου
Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +26310 25564
  +26310 25564
  Στουρνάρα 5

Social