Αχελώος

 aero fd 2 252  Ο Αχελώος ή Ασπροπόταμος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδος, διανύοντας μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων και πιο συγκεκριμένα ο δεύτερος σε μήκος μετά τον Αλιάκμονα,. Οι πηγές του βρίσκονται στο νότιο μέρος της οροσειράς της Πίνδου και τα νερά του χύνονται στο Ιόνιο Πέλαγος, νότια των Εχινάδων νήσων.

   Κατά τη διαδρομή του δέχεται να νερά ενός πλήθους ποταμών όπως οι Βασαλάκα, Λεπενίτσα, Ξεροπλατάνια, Καλή Πηγή, Καπραλία και Πλατανιάς.

   Ολόκληρος ο ποταμός και ιδιαίτερα το εκτεταμένο δέλτα που σχηματίζουν οι εκβολές του αποτελούν σημαντικά οικοσυστήματα μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας και για τον λόγο αυτό ο Αχελώος, όπως και η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση RAMSAR.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δάσος Φράξου Εύηνος »

Μεσολόγγι

Μία πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες, υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους καλοφαγάδες, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας. Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, στο «μικρό αλωνάκι»…

Γραφείο τουριστικής ανάπτυξης
Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Επικοινωνία

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου
Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +26310 25564
  +26310 25564
  Στουρνάρα 5

Social