Το πανηγύρι της Αγίας Αγάθης, «Αγι’ Αγάθης» για τους ντόπιους, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Αιτωλικό, το τριήμερο 21, 22 και 23 Αυγούστου, ημέρα που η εκκλησία μας γιορτάζει την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στις 21 Αυγούστου κάθε έτους ο καπετάνιος με τους αρματωμένους της παρέας του, ντυμένοι όλοι με παραδοσιακές στολές και με τη συνοδεία της ζυγιάς, περιπλανούνται στα δρομάκια του Αιτωλικού, για να καταλήξουν στο στέκι τους, όπου και ακολουθεί γλέντι έως αργά το μεσημέρι. Κατόπιν, οι πανηγυριστές, άλλοι έφιπποι και άλλοι πεζοί, συγκεντρώνονται στην Πλατεία Γρ. Λιακατά του Αιτωλικού για να ανηφορίσουν προς το βουνό, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Αγάθης, παρελαύνοντας πρώτα από τους δρόμους του νησιού. Στο βουνό ανταμώνουν με τους Σταμνιώτες πανηγυριστές και ακολουθεί ολονύκτιο γλέντι.
Την επόμενη ημέρα πραγματοποιείται η επιστροφή των πανηγυριστών, ακολουθώντας την ίδια πορεία και παρελαύνοντας ξανά μέσα από το Αιτωλικό για να καταλήξουν στην Πλατεία Γρ. Λιακατά. Ακολουθεί και πάλι γλέντι μέχρι πρωίας, υπό τους ήχους του νταουλιού και του ζουρνά.
Το πανηγύρι της Αγι’ Αγάθης είναι μαζί με το πανηγύρι του Άη-Συμιού, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα πανηγύρια της Αιτωλίας. Πέρα από την Αγία Αγάθη, την οποία τιμά ιδιαιτέρως, το πανηγύρι απέκτησε το 1835και ιστορικό χαρακτήρα, προκειμένου να τιμηθούν και οι πεσόντες του επαναστατικού αγώνα του Αιτωλικού.